https://www.youtube.com/watch?v=MYQdl-qNcZo

Kuumemittarit ovat kieltämättä kehittyneet niistä ajoista, kun elohopeapalkki osoitti ruumiin lämpötilan. Nykyiset elektroniset mittarit antavat tarkempia lukemia jopa desimaalien tarkkuudella. Yleensä näistä laitteista ei kuitenkaan löydy kovinkaan montaa muuta ominaisuutta. Kinsa on lämpömittari, joka osaa kuumeen tunnistamisen lisäksi kertoa lähialueen sairauksista.
Älykäs mittari kytketään matkapuhelimen 3,5 mm kuulokeliitäntään. Laitteen mukaan kuuluvalla ohjelmistolla voi lämpötilan lisäksi merkitä ylös kulloisenakin mittaushetkenä havaitut oireet. Nämä tiedot voi sitten suoraan esittää tarvittaessa esimerkiksi lääkärille, eikä epävarmoja muistelmia sairauksien alkamisesta tarvita.

Omien oireiden lisäksi laitteella näkee helposti, onko lähiseudulla liikkeellä jotain sairauksia ja kuinka monta tapausta näistä on raportoitu. Tiedot kerätään mitä ilmeisemmin sovelluksen käyttäjien avulla. Vielä yhtenä ominaisuutena laite osaa ehdottaa hoitotoimenpiteitä ja kertoo kuinka kauan olisi hyvä levätä kotona ennen kouluun tai työelämään palaamista.

Härveli ei ole vielä myynnissä, mutta sen varausjonoon voi ilmottautua lähdesivustolta.

Lähde

Edellinen artikkeliDenverin poliisilla on nykyisin käytössään hajuja tutkiva hilavitkutin
Seuraava artikkeliVirtsa robottien voimanlähteenä