Etenkin tiheään asutuissa kaupungeissa asustavat tietävät varmasti, kuinka ärsyttävää välillä ulkoa kantautuva melu voi olla. Mitä jos sisälle mennessä voisi vain kääntää yhdestä katkaisimesta ja melu olisi tiessään? Sono-niminen konsepti pyrkii juuri tähän.

Esittelyvideolla nähdään, miten laite pystyy vaimentamaan autojen mölyn ja silti päästämään läpi tietyt valitut äänet, kuten esimerkiksi tuulen puuskien huminan ja lintujen laulun. Sonoa ohjataan yksinkertaisilla kosketuskomennoilla ja toimintatila näkyy yhdestä väristä koostuvasta näytöstä. Laite kytketään ikkunaan imukupin avulla.

Valitettavasti kyseessä on vasta konsepti ja on jotenkin vaikea uskoa, että tuollainen pieni laite pystyisi takaamaan ihanan hiljaisuuden, vaikka tämä loistava asia olisikin. Härvelistä on tuotettu jo prototyyppejä, jotka pystyivät vaimentamaan ääniä 12 desibeliä, mikä ei vielä riitä työkoneiden kolinan ja autojen tööttäilyn poistamiseen.

Lähde

Edellinen artikkeliGoogle patentoi teknisten laitteiden kanssa kommunikoivan tatuoinnin
Seuraava artikkeliHonda julkaisi päivitetyn version liikkuvasta istuimestaan