3D-tulostusta kehittelee ja markkinoi jo useampikin taho. 3D-maalauksesta sen sijaan kuulee huomattavasti harvemmin. Nyt tunnettu suuryhtiö, General Electric, kokeilee erilaista tekniikkaa varaosien tuottamiseen.

GE:n testaama teknologia perustuu metallijauheen suihkuttamiseen todella suurella nopeudella. Kun suihku ohjataan jatkuvasti tiettyihin alueisiin, voidaan muodostaa kolmiulotteisia kohteita. Videolla tehdään tekniikkaa käyttäen ratas 9,5 minuutissa.

Tekniikkaa kehitetään alustavasti esimerkiksi ölynporauksessa käytettävien osien korjaamiseen. Näin ollen tarvittavat korjaukset voitaisiin tehdä paikan päällä ilman kipinöiden aiheuttamaa tulipaloriskiä. Käyttötarkoituksia rajaa ainoastaan suihkupään ominaisuudet, joten tarvittaessa tällaisella systeemillä voitaisiin luoda isompiakin kappaleita.

Vaikakaan tällainen tekniikka ei välttämättä kuluttajatarkoituksessa voita yksinkertaisimpia 3D-tulostimia, niin on mukava nähdä, että uusia mahdollisuuksia tuottaa 3D-objekteja pohditaan jatkuvalla tahdilla.

Lähde

 

Edellinen artikkeliJackpen tekee matkapuhelimesta kuulakärkikynän
Seuraava artikkeliBoomerope auttaa pujottamaan narut käden ulottumattomissa olevien kohteiden ympärille