glowindarkicecream

Ruokaan liittyvien innovaatioiden kanssa työskentelevä Charles Francis käytti synteettisesti tuotettuja, luonnossa meduusoista löytyviä proteiineja, luodakseen…pimeässä hohtavan jäätelön!

Mies hyödynsi herkkunsa kehittämisessä samoja proteiineja, jotka aiheuttavat meduusojen pienehkön hehkumisen. Tekniikka vastaa hieman samaa, jota käytettiin luomaan hehkuvia jäniksiä aiemmin tänä vuonna. Jäätelö ei hehku yksinään, vaan proteiinit aktivoituvat vasta reagoidessaan kalsiumin kanssa. Tämän lisäksi toimintaan tarvitaan kielen lämpöä sekä sen neutraalit Ph-arvot.  Näin ollen siis hehkumisen saa yksinkertaisesti aikaan nuolemalla kyseistä herkkua.

Ainakin kehittäjän mukaan tuote on täysin turvallinen syötäväksi. Aivan heti tällaista jäätelöä ei varmastikkaan kauppojen kylmälaareista kuitenkaan löydy, sillä yksi kauhallinen pimeässä hohtavaa jäätelöä maksaa lähes 170 euroa. Tietysti herkuilla on aina hintansa, mutta omaan budjettiin tällaisen testaaminen ei ainakaan lähiaikoina toimi.

Lähde

Edellinen artikkeliinFORM – fyysisten kappaleiden mukaan muuttuva alusta
Seuraava artikkeliHomekite on leija, joka leijuu sisällä ilman tuulta