https://www.youtube.com/watch?v=Fl7VtJcTa2g

Siinä missä polkupyöriä varastetaan, kehitetään samaan tahtiin uusia lukitusmenetelmiä. Yleensä lukot perustuvat siihen, että ne ovat vaikeasti katkaistavaa materiaalia. Toisaalta myös erilaisia liiketunnistimia ja GPS-siruja on saatavilla polkupyöriinkin. LOCK8 yhdistää näistä kaikista parhaat ominaisuudet.

LOCK8:n voi avata langattomasti ja ilman avaimia älypuhelimensa avulla. Tarvittaessa laitteen saa auki myös mukana tulevalla kaukosäätimellä, mikäli matkapuhelimesta loppuu akku. Laitteesta löytyy GPS-siru, jolla polkupyöränsä sijainnin saa selville. Lisäksi härveli osaa hälyttää, mikäli pyörää liikutetaan tai sen lukkokaapelia koitetaan polttaa katki. Näissä tapauksissa laite huudattaa kovaa merkkiääntään auton varashälyttimien tyyliin ja tiedot tapauksesta tulevat suoraan omistajan matkapuhelimeen.

Systeemiin voi myös lisätä useamman puhelinnumeron, joihin ilmoitukset varkaudesta välitetään. Järjestelmän avulla pyörää voi myös tarjota vuokralle toisille palvelua käyttäville ihmisille. Lataamisestakaan ei tarvitse kummemmin huolehtia, sillä LOCK8 latautuu induktiolla polkemisen yhteydessä. Kirjoitushetkellä tällaisen älylukon saa noin 100 eurolla.

Lähde

Edellinen artikkeliLyhyt katsaus viikonlopun DigiExposta
Seuraava artikkeliFoodskin säilöö patonkien ja sämpylöiden muodon