Lainelautailu eli surffaaminen taitaa olla hieman lämpimämpien ja suurempiaaltoisten sijaintien aktiviteetti. Lajia voi harrastaa joko ihan rentoilun vuoksi tai sitten jopa kilpailutasolla. Touhun opettelemisessa on kuitenkin melko suuri oppimiskäyrä. Moottorilla varustettu Wavejet vähentää harjoittelijoiden toiveiden murkautumista aaltojen alle.

Surffilaudasta löytyy kaksi turbiinia, jotka vauhdittavat laudan jopa 20 km/h vauhtiin. Näin pääsee helpommin vaadittavaan kohtaan aaltoa, saa paremman kontrollin lautaan ja pysyy paremmin virran mukana. Laite toimii akkujen avulla ja sitä voi kontrolloida langattomasti ranteessa olevan ohjaimen avulla.

Vaikka lauta on ensisijaisesti tarkoitettu huvikäyttöön, niin voisi se joissain tapauksissa myös nopeuttaa uimarantojen pelastajien pääsemistä meressä vaikeuksissa olevien ihmisten luo. Täydellisten systeemien hinnat alkavat ~3000 eurosta ja kustannukset nousevat erilaisten lautavaihtoehtojen myötä.

Lähde

Edellinen artikkeliLUCI – vihdoinkin laite, joka todella helpottaa selkounien näkemistä?
Seuraava artikkeliCold Steel Shark Tactical Marker – Rajumpiakin kolhuja kestävä tussi