Mikroaaltouuni tavallaan mullisti asioiden lämmittämisen tullessaan julkisuuteen 1950-luvun tienoilla. Nyt Vortex pyrkii luomaan vallankumoksellisen keinon jäähdyttää juomia alle minuutissa.

Enviro-Coolin kehittämä V-Tex on järjestelmä, joka jäähdyttää niin erikokoiset tölkit kuin pullotkin pyörteiden avulla. Viilentämisprosessissa hyödynnetään Rankine vortex -nimellä kulkevaa ilmiötä. Tämän avulla juomat saadaan kylmiksi 80 % pienemmällä energiankulutuksella kuin perinteisissä jäähdytysratkaisuissa. Näin ollen tekniikka säästää niin aikaa kuin rahaa sekä ympäristöäkin.

Tällainen jäähdytysratkaisu voisi leikata kuluja vähittäiskaupoilta, jotka joutuvat pitämään kylmälaitteitaan päällä yötä päivää. V-Texin avulla ostaja voisi napata haluamansa juoman hyllystä ja jäähdyttää sen vasta tämän jälkeen. Järjestelmästä onkin kehitetty ratkaisu niin kotia kuin myös suurempia yksiköitä varten.

Ennen kuin tällainen pikajäähdytin saapuu kauppojen hyllylle, pitänee kuitenkin vielä tyytyä suolaan ja jäähän nopeaa kylmennystä tarvittaessa.

Lähde

 

Edellinen artikkeliSarjakuvamaisia laukkuja ja reppuja
Seuraava artikkeliMozillan Lightbeam-työkalu kertoo, kuka tarkkailee nettiselaustasi