Face-kini – kasvot peittävä rantavaatetus suoraan Kiinasta

facekini

Maailmalta tulee paljon muotia ja trendejä Suomeenkin asti. Nyt hieman Itäisemmässä maassa eli Kiinassa on alettu käyttää kasvot peittävää rantavaatetusta.

Sään muuttuessa yhä kuumemmaksi ja kuumemmaksi, ovat paikalliset auringonpalvojat kehitelleet päähänsä uudenlaisen hupun, jonka 0n tarkoitus estää kasvojen palaminen auringonpaahteessa. Samalla nämä päähineet ovat käteviä poistamaan hyönteisten ja meduusojen aiheuttamat ongelmat. Vaatekappaleet ovat saaneet jo oman nimensäkin: face-kini. Tämä juontanee juurensa bikini-sanasta.

Kuten moni jo varmasti tietääkin, ruskettumista ei arvosteta näissä Idän maissa samalla lailla kuin Länteen päin matkatessa. Ruskettunut iho yleensä tulkitaan työväenluokan ominaisuudeksi ja täten auringosta nauttinut liikemies voi kokea olevansa huonossa asemassa. Nämä päähineet ilmestyivät ihmisten päähän ensin itse kyhättyinä, mutta nyt niitä saa ostettua jo uimavaatteita myyvistä kaupoistakin 2-3 euron hintaan. Lisää kuvia huputetuista rantailijoista löytyy lähdelinkin takaa.

Lähde