Laajennettu todellisuus on nyt jossain mielessä pinnalla. Välillä pulpahtaa esiin matkapuhelimille saatavia, tekniikkaa hyödyntäviä, sovelluksia ja välillä taas ilmestyy kokonaan uusia laitteita. castAR tarjoaa kevyen silmikon, jolla pystyy kokemaan laajennetun todellisuuden riemut.

Systeemi tuottaa käyttäjänsä eteen hologrammimaisen projektion virtuaalisista objekteista. Toiminnassa hyödynnetään silmikon lisäksi RFID-ruudukosta koostuvaa alustaa sekä taikasauvamaista kontrolleria. Ensimmäinen mahdollistaa fyysisten objektien eli esimerkiksi pelinappuloiden paikallistamisen ja jälkimmäisellä AR-alueelle voi luoda virtuaalisia kohteita. ”Taikasauvasta” löytyy myös objektien ohjaukseen tarvittavat nappulat. Silmikosta löytyy kaksi pientä projektoria kummankin silmän yläpuolelta. Nämä tuottavat stereoskooppisen 3D-projektion.

Lisäksi lasien keskeltä löytyy pikkuruinen kamera, joka vastaa siitä, että 3D-projektio näyttää luonnolliselta eri katselukulmista. Tällä hetkellä projektorit saavat videosignaalin HDMI-liitännän kautta ja kamera on yhteydessä tietokoneeseen USB-kaapelilla. Vaihtoehtoisia ratkaisuja tutkitaan vielä.

Yksi castAR:n tärkeimmistä ominaisuuksista on järjestelmän käyttämien lasien keveys. Silmikko tulee lopullisessa muodossaan painamaan alle 100 grammaa, joka on hieman normaalien aurinkolasien massaa suurempi arvo. Laite soveltuu myös käytettäväksi silmälasien kanssa. Yhden täydellisen setin saa ~140 euron kickstarterhintaan ilman postituskuluja (~60 e Suomeen).

Lähde (Kickstarter)

Edellinen artikkeliSock Snappers – ei enää parittomien sukkien etsimistä
Seuraava artikkeliFace-kini – kasvot peittävä rantavaatetus suoraan Kiinasta