gyroscopewinder

Vedettävät rannekellot ovat harventuneet digitaalisten paristoilla toimivien ajannäyttäjien myötä. Jotkut ihmiset silti pitävät näitä perinteisiä kelloja vielä arvossaan. Ovathan ne todellakin hienoja mekaanisia rakennelmia. Kellonsa viritykseen kyllästyneille on tarjolla laitteita, jotka hoitavat homman omistajan puolesta. Nyt esittelyssä on hieman monimutkaisempi versio tällaisesta hilavitkuttimesta.

Tämä virityskone on nimittäin ainoa laatuaan, joka tekee työnsä gyroskoopin avulla. Prosessin aluksi rannekello asetetaan härvelin keskelle. Tämän jälkeen kone käynnistetään ja kello pyörii kaikkiin mahdollisiin suuntiin saadessaan takaisin virkeytensä. Härveli siis käsittelee automaattikelloja, jotka normaalisti virittyisivät käden liikkeestä. Kiitokset tästä huomautuksesta nimimerkille Bona.

Laite on tehty käsin Saksassa ja siitä löytyy myös LED-valoja, jotka valaisevat viritysprosessin. Virtaa toimintaan saadaan töpselistä. Vaikka kone ei ole koristeltu timanteilla tai valmistettu hopeasta niin sen hinta on noin 13000 euroa. Aivan kaikille mekaanisen rannekellon omistajille tästä ei siis valitettavasti ole avuksi.

Lähde

Edellinen artikkeliQuasar IV on vahvistetulla salauksella kruunattu puhelin
Seuraava artikkeliBreathometer – pikkuinen alkoholimittari älypuhelimeen