http://www.youtube.com/watch?v=fCMjLTZb7-s

Erilaisia pikalaturisysteemejä on tarjolla lukuisia malleja. Brunton Hydrogen Reactor lataa akut vetypatruunoiden voimalla ja tuottaa ”jätteenä” ainoastaan vettä ja hiukan lämpöä.

Markkinoilla on myös kilpaileva samanlaista tekniikkaa käyttävä laite, mutta Burtonin systeemissä vetypatruunoista saa irti enemmän sähköä. Virtaa tuotetaan irroittamalla platinakatalyytin avulla positiivisesti varautuneet vetyionit negatiivisesti varautuneista elektroneista.

Tiivistetty ja nestemäinen vety on sinällään todella vaarallista, mutta laturin valmistaja väittää riskien olevan melko pieniä. Laite tuottaa sähköä 5 voltin jännitteellä ja 1 tai 2 ampeerin virralla. Ampeerimäärän voi valita ladattavan kohteen koon mukaan härvelin kyljessä olevalla kytkimellä. Yhdesä vetysäiliöstä pystyy lataamaan matkapuhelimen 5-6 kertaa. Suurempien laitteiden akun täyttäminen onnistuu yhdellä kapselilla ~kerran.

Käytetyt vetysäiliöt voi täyttää uudelleen erikseen myytävällä laitteella, joka vaatii virtaa pistorasiasta. Tämä täyttölaite kustantaa ~190 euroa, kun taas pelkkä patruunoita käyttävä laite maksaa ~113 euroa kahden vetypatruunan kanssa. Yksittäinen vaihtopatruuna maksaa noin 10 euroa.

Lähde

Edellinen artikkeli[Konsepti] Farm 432 kasvattaa toukkia ruoaksi
Seuraava artikkeli[Konsepti] Phoneblocks – kännykkä palikoista

2 KOMMENTIT

  1. Mikähän on vetypatruunoiden varastointiaika? Vedyn laajamittaisemman käytön suurimpia haasteita herkähkön syttyvyyden ohella on juuri varastointi. Vety nimittäin menee kaasupullojen/putkien/patruunoiden metalliseinistä läpi. Tukkureiden ja kaupan varastoissa muutaman viikon maannut vetypatruuna saattaakin olla jo lähes tyhjä, kun asiakas yrittää alkaa latailemaan kännykkäänsä. Talliin parkeeratun vetyauton tankkikin tyhjenee itsestään, kun polttoaine vuotaa tankin seinien läpi ulos..

    • Katsoitko oheisen videon tarkkaan. Siinä mainitaan että vety on patruunassa sitoutuneena johonkin metalliin, eikä vuoda tai muutenkaan tyhjene itsestään. En sitten tiedä kuinka tämä käytännössä on saatu toteutettua..

Kommenttien lisääminen on estetty.