[Konsepti] Nissan Nismo – älykello autovalmistajalta

Lähiaikoina otsikoihin on pulpahtanut yhä useampi älykello. Useat näistä uusista härveleistä yhdistävät kännykän ranteeseen. Nissanin suunnittelema Nismo sen sijaan näyttää auton tietoja suoraan kuljettajan käteen.

Kello on suunnattu pääasiassa radalla kilpaa ajaville ja se näyttää muun muassa keskinopeuden, huippunopeuden, kulutuksen ja kelitietojen lisäksi jopa kuljettajan sydämen sykkeen. Nykystandardien mukaan tietty myös sosiaaliseen mediaan yhdistyminen onnistuu.

Tiedot siirtyvät tutun Bluetoothin avulla. Tällainen tuote voi varmasti herättää keskustelua siitä, kannustaako se normaalia teillä liikkujaa kilpailemaan ja viekö se huomioin muusta liikenteestä. Tällä hetkellä kyseinen härveli on kuitenkin vasta konseptiasteella. Toisaalta ei tämä idea niin kaukaa ole haettu, onhan näitä muitakin älykelloja jo tuotannossa.

Lähde