Törmäsin internettiä selaillessani tällaiseen teknologiaan, jonka Tao Chen, Zhe Zhu, Ariel Shamir, Shi-Min Hu sekä Daniel Cohen-Or ovat kehittäneet. Järjestelmä mahdollistaa 3D-objektien luomisen pelkästään maalaamalla still-kuvista halutut elementit.

Ohjelmisto toimii siten, että käyttäjä määrittää ulottuvuudet kolmella hiiren vedolla. Tämän jälkeen systeemi luo samanlaisen kappaleen ja maskaa sen kuvassa olevilla grafiikoilla. Erimuotoisia kappaleita voi muuttaa 3D-malleiksi samaan tapaan ja järjestelmä osaa seurata kurveja ja kaarteita. Teknologia selviää sanoja selvemmin yllä olevan videon ensisekunneista lähtien.

Vielä mahtavammaksi järjestelmän tekee se, että kun jokin objekti on muutettu siirreltäväksi ja muokattavaksi 3D-malliksi, korjaantuu samalla kuvan tausta. Tekniikka vastaa esimerkiksi Photoshop-ohjelmistosta löytyvää Content Aware -täyttöä. Näin ollen kuvista voidaan irrottaa erinäisiä kohteita ja ne voidaan sijoittaa samaan alkuperäiseen otokseen uusille paikoilleen. Videolla tämä näkyy hyvin yhden minuutin jälkeen.

Vaikkakin tekniikka ei vielä ole aivan täydellinen, kuten pätkän loppupuolelta voi havaita, niin osa nähtävistä muunnoksista on kyllä aika vaikuttavia.

Lähde (video yllä)

Edellinen artikkeliRail Reach auttaa julkisessa liikenteessä matkustajia
Seuraava artikkeliLoputtomasti lentävä paperilennokki