Erilaisia polkupyöräviritelmiä näkee usein. Suosituimpia variaatioita lienevät mallit, joissa voi jalkojen sijasta ”polkea” käsillä. Varibikellä voit itse päättää, miten kulloisenakin päivänä haluat liikkua.

Samanlaisia laitteita on markkinoilla jo muutamaa eri mallia, mutta itse en ole kuitenkaan tällaisiin törmännyt. Näitä eri versioita yhdistää se, että kaikista löytyy sekä normaalit polkimet että käsikahvat. Näin ollen pyöräilijä voi itse päättää haluaako hän edetä pelkästään käsi- tai jalkavoimalla vai kummankin yhdistelmällä. Esimerkiksi jyrkässä ylämäessä käsien avulla voi saada mukavaa apua polkemiseen.

New Mexicon yliopistossa tuotettu tutkimus tuli siihen tulokseen, että pyöräily neljää raajaa käyttäen on huomattavasti tehokkaampaa kuin perinteinen polkeminen. Halvimman mallin Varibikestä saa noin 3000 euron hintaan.

Lähde

Edellinen artikkeliKinesis Freestyle2 on näppäimistö, jonka voi halkaista itselleen sopivaksi
Seuraava artikkeliBalcony BBQ mahdollistaa parvekegrillailun