ohutnäppis

 

Välillä pitää tehdä asioita ihan vain sen takia, koska voi. Tämä lienee yksi tähän sarjaan kuuluvista keksinnöistä. Tekniikkafirma CSR nimittäin kehitti yhdessä muutaman muun alan yrityksen kanssa alle 0.5 mm paksuisen näppäimistön.

Kyseinen millimäärä vastaa kutakuinkin paperiarkin paksuutta. Tälläisen luiskan voisi kiinnittää vaikka mihin tahansa pintaan, jossa näppäimistöä nyt sattuu tarvitsemaan. Toisaalta näppäintuntuma jää melko olemattomaksi, joten koskeutusnäytön käyttäminen ei tästä paljoa eroa. Tiedonsiirto näppäimistön ja päätelaitteen kanssa onnistuu pikkuruisella Bluetooth-sirulla.

Laite hyödyntää suoraan pinnalle tulostettuja johteita (Conductive Inkjet Technology) sekä silikonipintoja kosketuksien tunnistamiseen. Tarkemmin tekniikasta voi lukea englanniksi alla olevalta lähdesivustolta, sillä osaa termeistä on vaikeahko kääntää suomeksi.

Tästä tulee lähinnä mieleen laserilla pinnoille heijastettu näppis. Onko ihmisillä sitten tarvetta tällaisiin syötelaitteisiin? Mitä mieltä on lukijakunta? Itse pidän vieläkin kunnon nappuloilla varustettua näppäimistöä parhaana.

Lähde

Edellinen artikkeliDigital Sundial – aurinkokello ”digitaalisena”
Seuraava artikkeliKaleidoscope Prism Goggles – pää pyörälle laseilla