Plotagon – elokuvia pelkästä käsikirjoituksesta

http://www.youtube.com/watch?v=6T_8CoXqggc

Elokuvien takan on usein suuri määrä porukkaa. Tämän näkee viimeistään lopputeksteistä. Mitäpä jos oman filmin voisi väsätä pelkästään laatimalla käsikirjoituksen? Plotagonin avulla tämä on mahdollista, ainakin osakseen.

Kyseisellä softalla voi nimittäin luoda elokuvia ikään kuin koodaamalla. Ohjelmisto tuo mieleen jokunen vuosi sitten julkaistun pelin, jossa tehtiin elokuvia yhdistämällä erilaisia valmiita kohtauksia keskenään. Tällä kertaa ohjaaja pääsee kuitenkin pelkällä kirjoittamisella. Käsikirjoitukseen naputellaan vuorosanojen lisäksi esimerkiksi tapahtumat ja mielialat.

Valitettavasti valmistajan kovasta hehkutuksesta huolimatta teksti puheeksi -ominaisuus on vielä lapsenkengissään. Näin ollen tuotetut ”elokuvat” eivät ole mitään maailman sujuvimpia. Ideana tämäkin sovellus on kuitenkin mielenkiintoinen. Ohjelmiston voi ennakkotilata lähdesivustolta 19 euron hintaan ja käyttöön saa heti betaversion. Samasta osoitteesta löytyy myös ilmainen kokeiluversio.

Lähde