Nanyangin teknillisessä korkeakoulussa on kehitetty systeemi, joka mahdollistaa esimerkiksi valkotaulun, lasi-ikkunan tai jopa puisen pöydän muuttamisen kosketusnäytöksi ja tekemällä tämän vielä suhteellisen edullisesti.

Syntyvät kosketusnäytöt pystyvät jopa nykyaikaiseen useamman sormen tunnistukseen. Normaalit kosketusnäyttöpaneelit saattavat maksaa jopa tuhansia euroja, mutta nyt kehitetty tekniikka pystyy toteuttamaan halvat paneelinsa STATINA*-nimisen tutkimustyön takia. Tämä perustuu värähtelyaaltoihin, jotka etenevät kiinteässä aineessa. Nämä tunnistetaan halvoilla sensoreilla ja näin näyttöön kohdistuvat näpäytykset voidaan paikallistaa. Laskut pohjautuvat aaltoliikkeen tunnettuun nopeuteen eri aineissa.

Kun mukaan lisätään muutama halpa web-kamera, niin systeemi pystyy seuraamaan useamman sormen liikettä. Jatkossa tekniikan kehittäjä, professori Andy Khong pyrkii hiomaan paneelinsa juurikin näitä ominaisuuksia.

*Speech Touch and Acoustic Tangible Interfaces for Next-generation Applivations

Lähde

Edellinen artikkeliiPhone-kotelo yhdistettynä linkkuveitseen.
Seuraava artikkeliR2B2-robotti yrittää avata lukittuja puhelimia