Harvalle perusihmiselle tulee tarvetta käyttää esimerkiksi oskiloskooppia tai spektrianalysaattoria kotonaan, mutta jos kuuluu siihen joukkoon, joka haluaa mitata ja rakennella kaikenlaista omassa väkertelynurkassaan, niin Red Pitaya on oiva apuväline tähän touhuun.

Kickstarttaava härveli muistuttaa hieman Rasperry Pi:tä, mutta tarjoaa setin hieman monimutkaisempia työkaluja. Laitteesta löytyy oskilloskoopin ja spektrianalysaattorin lisäksi aaltoliikegeneraattori, taajuusvasteanalysaattori sekä PID-säädin. Kyseiset kapineet ovat sitä luokkaa, että niillä ei paljoa tee, ellei tiedä mitä on puuhamassa. Kuitenkin näiden laitteiden hankkiminen erikseen niitä tarvitseville tulee varmasti kalliimmaksi kuin tässä paketissa.

Mikropiirin kanssa tarjotaan eräänlainen ilmainen markkinapaikka, josta voi ladata erilaisia sovelluksia Red Pitayan käyttämiseen. Härvelin saa kirjoitushetkellä itselleen halvimmillaan noin 230 euron hintaan. Mukaan tulee ilmainen postitus kaikkialle maailmaan, joka on mukavaa vaihtelua kickstarttaavien tuotteiden yleensä kalliisiin postimaksuihin tänne Suomeen.

Lähde

Edellinen artikkeliReaaliaikaista liikkeenkaappausta
Seuraava artikkeliUCO Stormproof Matches – tulta vaikka maan alla