http://www.youtube.com/watch?v=IiMxKxJWHjU

Tekniikka kehittyy siinä missä tietokonegrafiikkakin. Näin ollen saadaan yhä useammin nähdä vaikuttavimpia ja aidomman näköisiä pelejä ja elokuvia. Nyt ajattelin tuoda esille tämän YouTube:sta löytämäni videon, joka esitteleen liikkeenkaappausta parhaimmillaan.

Liikkeenkaappaukseen erikoistunut Snapper Systems näyttää yllä olevalla pätkällä tarkkaa kasvojen liikkeitä seuraavaa 3D-malliaan. Tietokone osaa mallintaa muun muassa kaikki suun liikkeet, silmien räpäyttämisen, katseen suunnan ja nyrpistämisen. Kaikki tämä tapahtuu reaaliajassa. Data saadaan ilmeisesti tarkkojen kameroiden avulla. Videossa käytetty malli on Galal Mohey:n käsialaa.

Kieltämättä kyseinen demo on aika vakuuttava ja tällaisella teknologialla voisi olla lukuisia käyttötarkoituksia tulevaisuudessa. Ainakin se tuo mieleen Sci-Fi-elokuvista nähdyt hologrammipäät. Lisätietoa kyseisen porukan liikkeenkaappauksesta löytyy muun muassa heikäläisten Facebook-sivulta.

Lähde(Video yllä)

Edellinen artikkeliSilmille turvallinen sateenvarjo
Seuraava artikkeliRed Pitaya tarjoaa tutkimuslaitoksen työvälineet kotikoneille