GlassUp haastaa Google Glass:n

Tuntuu siltä, että heti kun Google julkisti oman laajennetun todellisuuden Glass-projektin, niin muita samanlaisia ideoita pulpahti markkinoille kasoittain. GlassUp väittää olleensa kehitteillä jo ennen Googlen julkistusta ja sillä on muutama pätevä kilpailuvaltti tätä hakukonejättiä vastaan.

Ensinnäkin laite on ainoastaan eräänlainen näyttö, eli se vain heijastaa matkapuhelimesta Bluetoothin avulla siirrettyä tietoa. Tähän dataan lukeutuvat esimerkiksi tekstiviestit, uutisotsikot, tekstitykset elokuviin tai navigointiohjeet. Koska härveli ei lähetä mitään toiseen suuntaan, ei se myöskään voi olla vaaraksi yksityisyydelle.

Toinen suuri ero Glassiin on se, että tämä hilavitkutin näyttää kaiken tiedon yksivärisenä. Tällä hetkellä valittu väri on vihreä, mutta se saatetaan vielä vaihtaa keltaiseksi. Näin ollen tietojen näyttämiseen ei kulu läheskään niin paljon virtaa ja hyvin tärkeä ominaisuus, eli akkukesto kasvaa. Viimeinen ero on se, että GlassUp välittää tiedot keskemmälle näkökenttää, joka voi vähentää silmien rasitusta.

Hintaa lopullisella härvelillä on n. 230 euroa. En toki suin päin sano, että tämä olisi mielestäni parempi laite kuin Googlen Glass. Aika näyttänee kummalle tuotteelle on enemmin kysyntää tai onko tekniikka vielä liian kehittymätöntä molemmille laitteille.

Lähde