Tietokoneiden tekstinkäsittelysoftien käyttäjille erilaiset punaiset sahalaitaviivat ovat varmasti tuttuja. Kyseiset raidathan syntyvät, jos ohjelma ajattelee sinun kirjoittaneen väärin sanan tai toisenkin. Joskus kuitenkin nämä varoitukset tulevat turhasta. Käsin kirjoittamalla pystyy itse päättämään mikä on oikein ja mikä väärin tai ainakin pystyi ennen tätä kapinetta.

Lernstift on kynä, joka tärisee, jos teet sen mielestä kirjoitusvirheen. Itse asiassa laitteessa on kaksi moodia. Toisessa se tarkkailee sanojen oikeinkirjoitusta ja toisessa sen avulla voi harjoitella erilaisten merkkien oikeinkirjoitusta. Virheet tunnistava tekniikka perustuu pieneen Linux-käyttöjärjestelmällä varustettuun mikropiiriin. Päätehtävän hoitaa liiketunnistin, mutta lisäksi kynän sisältä löytyy muun muassa WLAN-ominaisuudet.

Kehittäjien laskelmien mukaan kirjoitusta pitäisi tunnistaa noin 400 dpi tarkkuudella. Tekstintunnistuksesta ei kuitenkaan vastaa kyseistä kynää tuottava yritys. Homma on ulkoistettu yhdelle johtavista, näitä ohjelmia tuottavista firmoista. Täten heti kynän julkaisuun pitäisi saada käyttöön yli 40 eri kielen tietokanta. Alussa laite kuitenkin tukee vain englantia ja saksaa, mutta kieliä pyritään lisäämään melko nopeasti. Jopa suomenlippu vilahtaa pian lisättävien kielten joukossa.

Tietty käsinkirjoituksen tunnistamista vaikeuttamassa on aina yksilöllisistä eroista johtuvia tekijöitä. Täten kynä pitää aluksi kalibroida kirjoittamalla jotakin ensin tikkukirjaimilla ja sitten kaunokirjoituksella. Viimeisenä ominaisuutena laitteen kirjoituspäitä voi vaihtaa lyijykynän, kuulakärkikynän ja mustekynän välillä. Kirjoitushetkellä hilavitkuttimia on vielä jäljellä noin. 114 euron kickstarttaushintaan. Lopullinen hinta tulee kuulemma olemaan 140 euron luokkaa.

Lähde

Edellinen artikkeliPilviä purkissa
Seuraava artikkeliDIODER – LED-valaistusta laatikoihin