Matkatietokone kajakille

One giant leapin valmistama Kayak Power Meter vastaa ominaisuuksiltaan polkupyörän matkatietokonetta, mutta se on tarkoitettu kajakin melojille.

Hiilikuidusta väsätty härveli kiinnitetään melaan ja se mittaa tuotettua tehoa, tehon jakautumista tasaisesti oikealle ja vasemmalle sekä melontatahtia. Kaikki tiedot saadaan näkyviin ANT+-näytölle kajakin keulassa. Lisäpalasella voi myös nauhoittaa kaiken mittarin tuottaman datan sekä veneen nopeuden ja sydämen sykkeen.

Laitteet ladataan mukana tulevien USB-piuhojen avulla. Paketissa tulee myös Windows-ohjelmisto, jolla voi muuttaa melaan kiinnitettävän härvelin sisäisiä asetuksia. Tuote on tällä hetkellä mahdollista vasta ennakkotilata ja sen toimitus pitäisi alkaa elokuussa. Aivan mikään joka melojan laite tämä ei ole, sillä tuote itsessään maksaa 627 euroa, johon tulee vielä 23% verotus sekä tullausmaksut. Tämän päälle lätkäistään lisäksi 41 euron toimituskulut Suomeen.

Lähde