Värityskirjat ovat ties kuinka vanha keksintö. Toisaalta ne ovat kehittyneet vuosien varrella hyvin vähän. Ainut muutos lienee aiheiden vaihtelevuus. colAR lisää eloa näihin teoksiin.

Kyseinen sovellus yhdistää lisätyn todellisuuden väritettyihin kuviin. Prosessi tapahtuu siten, että ensin etsitään haluttu kuva colAR:n nettisivulta. Tämä tulostetaan ja väritetään sitten oman maun mukaan normaaleilla värikynillä. Lopulta täytyy vain käynnistää älypuhelimelle tai tabletille ladattu sovellus, jonka saa sekä iOS- että Android-järjestelmille. Softassa aukeaa normaali kameranäkymä, joka täytyy osoittaa juuri väritettyä kuvaa kohden ja painaa sitten ”Play”-nappulaa.

Ohjelmisto osaa napata paperilla olevan värityksen ja asettaa sen valmiin 3D-mallin ympärille. Lisäksi mukaan tulee jotain aiheeseen liittyviä virtuaalisia objekteja. Tekniikkansa osalta järjestelmä toimii Unity 3D:n sekä Qualcommin Vuforia frameworkin avulla.

Sovellus on saatavilla ilmaiseksi Androidille sekä iOS:lle ja yrityksen sivuilta löytyy myös muutama ilmainen malli tulostettavaksi, joten tätä uutuutta pääsee testaamaan itse täysin ilmaiseksi.

HUOM! 28.7 asti kaikki sovelluksen värityskuvat toimivat ilmaiseksi!

Lataa ja tulosta kuvat täältä

Android-sovellus(Löytyy Google playsta)

iOS-sovellus(niinikään Applen sovelluskaupasta)

Lähde

 

 

Edellinen artikkeliCrazy Cart on jokaiseen suuntaan kulkeva mikroauto
Seuraava artikkeliSponsoroitu artikkeli: John A. Way ja missio Maailman ympäri!