Kalliimmissa urheiluautoissa on totuttu jo jonkin aikaa näkemään tuulilasiin heijastettavia tietoja. Tekniikka kulkee nimellä HUD eli ”Head-Up Display”. Nyt navigointijärjestelmiä kehittävä Garmin tarjoaa samanlaisia futuristisia tilatietoja automalliin kuin automalliin.

The Garmin Head-Up Display heijastaa tuulilasiin älypuhelimesta Bluetoothin avulla saamiansa navigointitietoja. Laitteen käyttäjällä tulee siis olla matkapuhelimessaan joko Garmin StreetPilot- tai NAVIGON-sovellus. Kojelautaan nakattava härveli heijastaa tiedot tuulilasiin asetettavalle läpinäkyvälle kalvolle.

Heijastuksen kirkkaus säätyy automaattisesti ja näkyy niin pilvisellä kuin aurinkoisellakin kelillä. Tuulilasiin saadaan näkyviin esimerkiksi nopeus, nopeusrajoitus, tulevat käännökset ja arvioitu saapumisaika. Garminin uutuustuotteelle on lätkäisty n. 100 euron hintalappu. Kyseistä kapinetta ei tosin saa vielä ostettua mistään, sillä se odottaa FCC:n eli Yhdysvaltain telehallintoviraston hyväksyntää.

Lähde

Edellinen artikkeliiMpulse – kompakti ohjain matkapuhelimeen
Seuraava artikkeliViskattava pallokamera kuvaa tasaisia otoksia lennossa