Viskattava pallokamera kuvaa tasaisia otoksia lennossa

Bostonilainen Steve Hollinger on jo jonkin aikaa kehitellyt pallon muotoista heiteltävää kameraa. Nyt esiteltävä prototyyppi laitteesta kulkee nimellä Squito.

Härvelin tärkein ominaisuus on se, että vaikka se pyörii lentoratansa aikana, niin sen tuottamat kuvat pyrkivät olemaan mahdollisimman selkeitä ja vakaita. Pallokameran koko vastaa suurta pesäpalloa ja sen sivuilta löytyy useita kameroita. Täten hilavitkutin osaa päätellä, mihin suuntaan se pyörii ja missä kohtaa lentorataansa se on. Näiden tietojen avulla järjestelmä osaa uudelleensuunnata ja vakauttaa ottamansa kuvat.

Tuotetuista otoksista laite pystyy koostamaan panoraamoja tai 360 asteen näkymiä suoraan lennosta. Valokuvat ja videot siirtyvät langattomasti älypuhelimeen. Koska laitteesta löytyy myös lämpö- ja infrapunakamera, kyseinen pallura voisi hupitarkoituksensa lisäksi toimia esimerkiksi pelastustehtävissä. Hollinger etsii tällä hetkellä rahoitusta projektilleen, mutta ei ole kuitenkaan luonut esimerkiksi Kickstarter-sivua. Jäämme odottamaan Squiton kohtaloa.

Lähde