Mainoksia suoraan pään sisään

Saksalainen televisioyhtiö nimeltään Sky Deutschland on päättänyt yhdessä mainostoimisto BBDO Germanyn kanssa kehitellä juniin asennettavaa tekniikkaa, jonka avulla voidaan lähettää esimerkiksi mainoksia suoraan ikkunoihin nojaavan ihmisen päähän.

Idea käyttää hyväkseen niin kutsuttua luuvälitteistä tekniikkaa, jossa äänet päätyvät sisäkorvaan hienoisen kallon värinän kautta. Kyseistä tekniikkaa käytetään jo nykyään armeijan tarkoituksiin sekä viestien välittämiseen kuulonsa menettäneille ihmisille. Myös Google suunnittelee käyttävänsä teknologiaa tulevassa Glass-laitteessaan.

Tietysti kyseinen toiminta on hieman kiistanalaista sen suhteen, onko oikein lähettää mainoksia, jotka kuulostavat tulevan pään sisältä. Miltä kuulostaisi vaikka jos päässäsi yhtäkkiä kaikuisi: ”Osta uusi liittymä” ? Härvelistä on kuitenkin jo tehty prototyyppi ja sen kanssa tehdyt testit ovat kuulemma osoittautuneet positiivisiksi. Tuotteen kehittäjät lisäksi kertovat, että laitetta voisi käyttää myös muun materiaalin kuin mainosten välittämiseen.

Lähde