Erilaisia auringon voimalla lämpeneviä kokkaushärveleitä on useita, mutta nyt esiteltävä perustuu pelkkään peilaavaan pintaan. 

SolSource koostuu koverasta peilistä ja polttopisteessä sijaitsevasta telineestä, johon paistinpannu tai kattila asetetaan. Näin ollen käyttäjän täytyy ainoastaan kääntää laite kohti aurinkoa ja se alkaa heti lämmittää ruokaa. Aurinkoisena päivänä esimerkiksi jauhelihapihvin voi paistaa jopa kuudessa minuutissa. Lisäksi tällaisesta kypsennystavasta ei tietenkään aiheudu ollenkaan ympäristölle haitallisia päästöjä.

Härveliä on testattu ja kehitelty kovissakin olosuhteissa ja se kuulemma kestää niin hiekkamyrskyjä kuin tuulta, lunta ja -40 celsiusasteen lämpötiloja. Laitteen telineeseen mahtuu jopa 20 litran kattila, joten sillä voi väsätä isommankin määrän ruokaa kerrallaan.

Peilin halkaisija on koottuna noin 1,3 m ja kasaamiseen kuluu parhaimmillaan alle 30 minuuttia. Painoa tuotteella on lähes 20 kg ja sen saa omakseen tällä hetkellä hieman päälle 190 euron hintaan.

Lähde

 

Edellinen artikkeliEgg Minder kertoo montako kananmunaa omistat
Seuraava artikkeliMainoksia suoraan pään sisään