(Videolla ei ole ääntä, kuulokkeissasi ei ole vikaa)

Segway on kaksipyöräinen kulkuneuvo, jonka ohjailu ja liikuttaminen perustuu kuljettajansa nojailuun. Kickstarter.com:ssa on rahoituksensa tällä kertaa kerännyt pelkästään Segway-härveleiden alaosaa muistuttavasta palasesta koostuva laite.

Hovertrax on automaattisesti tasapainoon pyrkivä, sähköllä toimiva kulkuneuvo. Ohjaaminen tapahtuu lähes Segwayn tyyliin nojaamalla haluttuun suuntaan. Erona on kuitenkin se, että tässä härvelissä astuinlauta on jaettu kahteen puoleen. Täten esimerkiksi kääntyminen tapahtuu nojaamalla toisella jalalla enemmän kuin toisella jne.

Maksiminopeus on 10 km/h ja yhdellä latauksella pääsee 6,5 km matkan. Uudelleen akun saa täyteen tunnissa. Laitteen kokonaispaino taas on 4 kg, joten se kulkee portaat helposti vaikkapa käsissä. Hilavitkuttimen hinta oli kickstarttauksen aikana halvimmillaan n. 540 euroa.

Vaikka myyntipuheessa vakuutellaan laitteen tasapaino-ominaisuuksia, tulee itsellä lähinnä mieleen ihmisen oma tasapaino. Esimerkiksi, jos härvelillä sattuu hurauttamaan 10 km/h johonkin korkeampaan kynnykseen, niin siitähän lentää suoraan eteenpäin? Noh, kaikenlaisia tulevaisuuden kulkupelejä saa mielestäni kuitenkin esitellä lisääkin! 🙂

Lähde

 

Edellinen artikkeliPulmapeli peileillä ja lasereilla
Seuraava artikkeliTuki tabletille lentomatkan ajaksi