Keksintöjen ideoiminen ei katso ikää. 15-vuotias Ann Makosinski osallistui tämän vuoden Google Science Fair -nimiseen tapahtumaan kehittelemällään taskulampulla. Viime vuonna samainen tyttö väsäsi liike-energiasta virtansa saavan LED-lampun. Tällä kertaa Makosinski halusi syventyä lämpöenergiaan.

Hän mittasi tuottavansa 57 mW energiaa omien käsiensä lämpönä ja havaitsi tämän riittävän pienen LED:n sytyttämiseen. Osat taskulamppuun Makosinski tilasi muun muassa Ebay-verkkokaupasta. Kymmenen celsiusasteen ympäröivässä lämpötilassa lamppu toimi jopa 30 minuuttia.

Tietty tuotettu valo ei ole mitään verrattuna tehokkaisiin paristoilla tai akuilla toimiviin lamppuihin, mutta se riittää sysipimeässä vaikkapa valokatkaisimen löytämiseen. Kyseinen kanadalaistyttö matkustaa myöhemmin Googlen-pääkonttoriin kilpailemaan yhdessä 14 muun finalistin kanssa 50000 dollarin stipendistä sekä muista palkinnoista.

Onhan tätä lämmöllä toimivaa tekniikkaa esitelty aiemmin täälläkin, mutta mielestäni on hienoa, että Makosinski päätti rakentaa itse vastaavan tuotoksen.

Lähde

Edellinen artikkeliLiekkejä nielevä pikkuruinen moottori
Seuraava artikkeliPäänsiirto ihmisille vihdoinkin mahdollista?