Näkönsä menettäneiden tai sokeana syntyneiden on varmasti hyvin vaikea ellei mahdoton käyttää useita hilavitkuttimia. Älypuhelimet ovat kehittyneet huomattavasti viime vuosien aikana, mutta tämäkään kehitys ei ole tuonnut niitä edellä mainitun ihmisryhmä ulottuville. Nyt intialainen Sumit Dagar haluaa muuttaa tätä tilannetta.

Kyseisen miehen tavoite on julkaista seuraavan vuoden sisällä maailman ensimmäinen sokeille suunnattu älypuhelin. Näppäily hoidetaan muun muassa hisseistä tutulla pistekirjoituksella. Tämä on äänikomentoja parempi lähestymistapa, sillä nykyisellään puheentunnistuksessa on usein paljon parantamisen varaa.

Yksinkertaisesta ulkoasustaan huolimatta kapulaan suunnitellaan monia nykyisistäkin älypuhelimista tuttuja ominaisuuksia. Näihin lukeutuvat esimerkiksi musiikkisoitin, sähköpostiohjelma, kalenteri sekä GPS-navigointi. Sisällä rullaavan CPU:n sen sijaan ei tarvitse olla uusinta uutta teknologiaa, sillä sen täytyy muiden toimien ohella kontrolloida ainoastaan 10 merkin näyttöä. Näin hintakin saadaan pysymään alempana.

Lähde

Edellinen artikkeliMotion Tennis tekee iPhonesta Nintendo Wii -tyylisen mailapelin
Seuraava artikkeliRobotteja akvaariokaloiksi