Monia laitteita voi ladata myös USB-portin kautta. Nykysin monet verkkovirtalaturit koostuvatkin irrotettavasta letkusta, jota voi suoraan käyttää tarkoitukseen. USB-lataus ei kuitenkaan yleensä ole ainakaan yhtä nopeaa kuin suoraan pistokkeesta akun täyttäminen. The Practical Meter helpottaa hieman latauslähteen valitsemista.

Pikkuruinen härveli kytketään latauspiuhan ja USB-portin väliin. Siinä on kännykän signaaligrafiikkaa muistuttava 5-asteinen taulukko, joka näyttää kyseisen portin tuottaman wattimäärän. Esimerkiksi iPhonen lataaminen viidellä watilla kestää 1,5 tuntia kun taas yhdellä watilla akkunsa täyttymistä saa odottaa jopa 8 tuntia.

Käyttäjä voi porttien wattimäärän tunnettuaan myös tutkia, mikä kaapeli lataa puhelimen nopeimmin. Mittari itsessään kuluttaa ainoastaan 1/10 USB-portin tuottamasta wattimäärästä, joten se ei juurikaan vaikuta latausaikoihin. Tuotteen voi myös halutessaan pitää kiinni tiedonsiirron aikana.

Nykyisellään mittari irtoaa halvimmillaan ~ 15 euron summalla ja mukaan saa vielä samojen kehittäjien väsäämän 3-in-1 -latauspiuhan.

Lähde

Edellinen artikkeliKitchen Safe lukitsee herkut ajastimen taakse
Seuraava artikkeliThe Buccaneer – vihdoinkin helppo 3D-tulostin?