Virtuaalitodellisuus puskee taas esiin toden teolla. Ehkäpä kohta saadaan lopulta sellaisia virtuaalisen todellisuuden ulottuvuuksia, joita on totuttu näkemään elokuvissa. Nyt indiegogo.com:ssa koitetaan kasata rahaa eräänlaiseen virtuaaliseen rakennukseen.

VirtuaView-nimellä kulkeva hanke pyrkii kehittämään Oculus Rift -lasien avulla toimivan ympäristön kanssakäymiseen. Kyseiseen projektiin kuuluu muun muassa 3D-mallinnettu elokuvateatteri, jossa voi nauttia aidosta leffatunnelmasta liikkumatta kotoaan mihinkään.

Kehitettävää tilaa voisi lisäksi käyttää koulutuskäyttöön tai insinöörien virtuaalisille tapaamisille. Systeemistä löytyy hahmomallit, jotka voivat osoittaa erinäisiä asioita tai nostaa mallinnettuja esineitä. Melko korkealle tähtäävä projekti pyrkii myös kerättävän rahoituksen kasattuaan luomaan kokonaisen virtuaalitodellisuuskerrostalon. Yhden kokonaisen virtuaalikerroksen saa omakseen n. 8000 euron panostuksella.

Mallikuvista tulee lähinnä mieleen vuosia sitten pinnalla ollut Second Life, joka pyrki luomaan vastaavan kokemuksen ilman minkäänlaisia laseja tai lisälaitteita. Taitaa kyseinenkin palvelu vielä jossain purskutella. Noh, mukava nähdä, että ainakin jollakin on innostusta luoda jotain tällaista uudelle tekniikalle suunnattua materiaalia. Sen sijaan lienee hankalaa innostaa tarpeeksi kuluttajia mukaan 50000 dollarin rahoitustavoitetta varten.

Lähde

Edellinen artikkeliTasku, joka antaa suojaa taskuvarkailta
Seuraava artikkeliÄlykkäät sukat ohjaavat lenkkeilyä