Joskus ravintoloiden ruoka-annoksia saa odotella turhauttavankin pitkän ajan. Etenkin kiireisimpinä aikoina voi olla vaikea saada edes tarjoilijaa kiinni. Tätä ruokien kuljettajaa on kuitenkin vielä vaikeampi koittaa napata.

Maailman ensimmäinen lentävä tarjotin tuo sushit suoraan ruokailijoiden pöytään. Sinänsä kyseinen ruokalajivalinta ei ole ihme, sillä näitä aterioita on jo aiemmin kuljetettu kaikenlaisilla härveleillä aina pikkuisista liukuhihnoista lähtien. Lentävästä tarjottimesta löytyy kaksi pientä kameraa ja kontrollointi tapahtuu tablettilaitetta kääntelemällä. Aivan itsenäinen tämä tarjoilutapa ei siis ikävä kyllä ole. Silti laitetta voi ainakin teoriassa ohjata videokuvan avulla vaikka sisältä käsin.

iTray:ksi nimetty vekotin on testikäytössä YO! Sushi Soho -nimisessä ruokapaikassa. Hilavitkutin itsessään on kasattu hiilikuidusta ja se pysyy ilmassa neljän propellin ansiosta. Ehkä tällaisella toimitustavalla saadaan ainakin hymy asiakkaiden suulle. Itseäni kuitenkin huolettaa lähinnä ohjauksen tarkkuus ja propellien aiheuttama ilmavirta, joka pahimmillaan suihkuttaa kuitit ja pyyheliinat pöydiltä maahan.

Lähde

Edellinen artikkeliHajonneen kovalevyn tarina
Seuraava artikkeliPyöräilyä ilmassa