http://www.youtube.com/watch?v=y45pFrLk3uo

Tulevaisuuden lentäviä autoja tai skeittilautoja ei ole ikävä kyllä vielä näkynyt oikeastaan missään ainakaan lopullisessa muodossaan. Ilokseni kaikenlaisia konsepteja ja viritelmiä luodaan kuitenkin jatkuvasti. Nyt on kehitelty polkupyörä, joka pystyy leijumaan ainakin testimannekiinin kanssa.

Sähkön voimalla ilmaan nouseva pyörä on muutaman tsekkiläisen yrityksen aikaansaannos. Muutaman minuutin testilennon aikana n. 100 kg painoinen hilavitkutin nousi maasta kuuden propellin avulla. Kaksi näistä sijaitsee etu- ja takapuolella ja loput pari sivuilla. Kontrollointi tapahtui radio-ohjaimen avulla maasta käsin .

Tällä hetkellä kyseinen tuotos on kuitenkin vain varhaisen vaiheen testi siitä, millainen lentopyörä voisi teoriassa olla. Ongelmina on ihmisen tuoma lisäpaino, akkukesto sekä polkupyörän suuri koko. Silti kehittäjät uskovat, että ihmisen kuskaamiseen kykenevä malli olisi mahdollista rakentaa tämän vuoden loppuun mennessä.

Lähde(Video yltä)

 

Edellinen artikkeliLentävää tarjoilua
Seuraava artikkeliLiikuteltavaa suihkuttelua