Kakkua ja paineistettua vettä

Kakun leikkaaminen voi joskus olla työlästä puuhaa. Aiemmin hilavitkutin.com:ssa on esitelty muun muassa pyöreän kakun päälle asetettava laite, jolla saa leikeltyä tasaisen paksuja siivuja kaikille osapuolille. Teollisuustarkoituksessa sen sijaan tarvitaan usein nopeampia leikkuukeinoja.

KMT Waterjet Cutting Xilix Spectrum Cake Cutter -nimihirviö leikkaa kaikenlaisia palasia paineella syöksyvän H2O:n avulla. Laite kykenee käsittelemään 2540 cm kakkua minuutissa. Sen etuna on nopeuden ja tarkkuuden lisäksi se, että mitään kuluvia teriä ei yksinkertaisesti ole. Lisäksi leikattavista kakuista häviää pienempi osa leikkuuprosessissa. Tämä voi kuulostaa mitättömältä seikalta, mutta teollisuuskäytössä se voi johtaa hieman suurempiinkin säästöihin.

Vielä viimeisinä etuina voi mainita, että kakku säilyy tasaisena, eikä siihen jää normaaleista leikkureista mahdollisesti syntyviä painaumia ja myös hankalien muotojen leikkeleminen on helppoa.

Lähde(sama kuin video yllä)