Ferrofluid in a bottle on yksinkertaisesti magneettiin reagoivaa materiaalia kirkkaassa nesteessä. Kaikki nämä ovat tuotteen nimen mukaisesti vielä pullossa. Mitä tällä potelilla voi sitten tehdä? Noh, ainakin kuluttaa aikaa.

Ferrofluid eli suomeksi ferronesteeksi kääntyvä ihmetys on nestemäistä ja erittäin helposti magnetisoituvaa ainetta. Tätä on sitten  sekoitettu läpinäkyvään nesteeseen. Jos lähellä ei ole magneetteja, muodostaa ferroneste pienen keon pullon pohjalle. Kun taas lähelle tuodaan magneetti, voi ainetta ohjailla ja pyöritellä mielensä mukaan.

Tuote sopisi varmaankin hyvin myös havainnollistamaan magneettikenttiä vaikkapa opetuskäytössä. Pullo lähtee matkaan hieman päälle 20 euron hintaan. Härveliä myydään ainoastaan täysi-ikäisille kahden mukana tulevan voimakkaan Neodyymi-magneetin takia. Valmistusmaaksi mainitaan Yhdysvallat.

Lähde

Edellinen artikkeliNäyttävä ikkuna
Seuraava artikkeliTasaista panoraamaa