Kuten monet lukijoista varmasti tietävät, niin allekirjoittanut on Hilavitkuttimen ohella nyt kolmen vuoden ajan pyörittänyt elektroniikan, lahjatavaroiden, ja muiden hilavitkuttimien verkkokauppaa osoitteessa Supekauppa.fi. Logistiikan tai kaupan alaa sen kummemmin ennalta tuntemattomalle, kolme vuotta ovat opettaneet paljon verkkokaupasta ja tämän erityispiirteistä. Yksi kaikkein oleellisimmista asioista on tietenkin ollut, kuinka optimoida pakettien mahdollisimman nopea ja edullinen toimitus asiakkaille. Koska kaupassamme myytävät tuotteet ovat usein pieniä esineitä, kuten kameroita tai muuta elektroniikkaa, on pakkausmateriaalissa säästetty niin rahaa, kuin ympäristöäkin etsimällä mahdollisimman pieniä ja keveitä pakkaustarvikkeita jotka vaativat mahdollisimman vähän ilmaa pakattavien tuotteiden ja laatikon seinämien väliin. Valitettavasti jatkossa pakettien mukana on ilmeisesti kuitenkin pakko lähettää enemmän ilmaa ja painoa.

Suuren osan lähetyksistämme kuljettava Itella on 1.6.2013 alkaen muuttanut kuljetusehtojaan siten, että paketit, jotka eivät täytä Itellan minimikoko- ja minimipainovaatimuksia ovat erilliskäsiteltäviä lähetyksiä, ja näiden perille toimittamisesta veloitetaan lähettäjältä ylimääräiset 6,70 euroa. Mikäli pakkauksen mitat eivät ole vähintään 25 cm x 15 cm x 3,5 cm, ja paino vähintään 250 grammaa, tulee paketin lähettäminen siis kalliiksi.

Me Superkaupassa joudumme siis jatkossa pakkaamaan pienemmätkin esineet huomattavasti suurempiin paketteihin, kuin mitä olisi lähetyksen koon puolesta tarve. Emme vielä ole kuitenkaan oikein keksineet järkevää keinoa saada erityisen keveiden pakettien paino nostettua minimipainon ylitse. Älkää siis kuitenkaan ihmetelkö, mikäli tilaamienne keveiden tuotteiden mukana saapuisi jatkossa kourallinen pikkukiviä, tai muta ylimääräistä painolastia muun pakkausmateriaalin mukana.

Itellan mukaan uuden minimivaatimukset johtuvat uusista lajittelukoneista, jotka eivät pysty käsittelemään pienempiä ja keveämpiä paketteja lainkaan. Superkaupassa olemme tyytyväisiä, että Itella ei ole ainoa toimitustapavaihtoehto kaupassamme.

Lähde: Itellan asiakaspalvelu. Kuva: Charley Lhasa

 

Edellinen artikkeliRauhoittavaa mölyä
Seuraava artikkeliItsenäistä hiustenleikkuuta