Kaikki ovat varmasti joskus käyttäneet viivoitinta muuhunkin kuin suorien raitojen piirtelemiseen. Yksi ensimmäiseksi mieleen juolahtavista asioista on viivotinmusisointi. Mikäli ei ole tyytyväinen muutamaan pärinä-ääneen, voi hankkia itselleen soivan viivaimen.

N. 10 euroa maksava härveli sisältää kaikki tarvittavat äänteet C:stä C:hen. Soitettava nuotti valitaan työntämällä viivainta tarvittava määrä ulos vaikkapa pöydän reunalta. Soittaminen tapahtuu tuttuun tapaan rämpyttämällä. Jokaisen kapineen mukana tulee lisäksi laulukirja, josta voi valita mieleisensä kappaleet esitettäviksi.

Tietysti tällä kapineella onnistuu myös viivoittimen perinteiset askareet ja skaalakin on tutuissa senttimetreissä. Musiikin harrastajille tiedoksi, että kyseinen vekotin on viritetty ylä-C:n taajuuteen, mitä ikinä se sitten merkitseekään.

Mittaimen mitat ovat 31 cm x 4 cm x 0.5 cm. Yllä esittelyvideo toiminnasta.

Lähde

Edellinen artikkeliSelviytyjän tabletti
Seuraava artikkeliValoa läheisyydestä