Valitettavankin usein teknologia kehittyy sotien myötä. Monia maailmansodissa kehitettyjä systeemejä hyödynnetään nykypäivänä parempaan tarkoitukseen. Laseraseet ovat vielä nykyisin tutumpia elokuvista kuin oikeista taisteluista, mutta tulevaisuudessa tämäkin voi olla toisin. Yhdysvaltojen laivastolla on nyt maailman ensimmäinen taistelulaiva, josta löytyy laserase.

LaWS-nimellä kulkeva järjestelmä on tällä hetkellä asennettu tilapäisesti USS Dewey -nimiseen alukseen. Ase pystyy julkaistujen lausuntojen perusteella joko vaurioittamaan kohteitaan tai tuhoamaan ne täydellisesti. Yhden ”laukauksen” hinnaksi tulee  alle 80 snt, joka on huomattavasti vähemmin kuin normaaleja ohjuksia tai muita ammuksia käytettäessä. Kuitenkin myös tämän kaltaisen teknologian kehittämisellä on tietty hintansa ja projektiin onkin uponnut n. 24 miljoonaa euroa.

Videolla laitteen kykyä demostroidaan ampumalla alas radio-ohjattu lennokki. Järjestelmä aiotaan asentaa USS Ponce:lle, joka on Yhdysvaltojen kelluva tukikohta Lähi-idässä. Systeemissä on silti vielä ongelmansa ja se ei välttämättä toimi sumuisessa säässä tai sitten säde saattaa vahingossa osua satelliitteihin.

Lähde

Edellinen artikkeliPerjantain erikoiset III
Seuraava artikkeliItsensä kasaavia huonekaluja