http://www.youtube.com/watch?v=-fDsPBmVD0w

Nykyisin on myynnissä valtavasti itse koottavia tuoleja ja pöytiä. Miltä kuulostaisi, jos penkki nousisi itse lättänästä alkutilasta tukevaksi kalusteeksi?

Belgialainen suunnittelija sekä insinööri Carl de Smet on kehitellyt erilaisia huonekaluja vaahtomaisesta aineksesta. Tämän kyseisen materiaalin nimi on SMPU, joka tulee sanoista ”shape memory polyurethane”. Kun tätä ainetta lämmitetään tiettyyn lämpötilaan, se laajenee lopulliseen muotoonsa.

Tällä hetkellä suunnittelijan väsäämät kalusteet ovat kuitenkin vielä suurilta osin pienoiskokoisia malleja, mutta mies on lähellä täysikokoisten esineiden tuottamista. Ylhäältä löytyvästä videosta voi saada pienen käsityksen siitä, millaisilta tällaiset design-huonekalut saattaisivat sitten toiminnassaan näyttää. Kuten kyseisen pätkän otsikossa mainitaan, prosessi muistuttaa hieman popcornin väsäämistä mikrossa. Kuluttajamarkkinoille ongelmaksi muodostuneekin mahdollisesti se, että miten tällaisia kalusteita saadaan lämmitettyä ”kokoamisvaiheessa”.

Lähde

Edellinen artikkeliTulta tuikuttimilla!
Seuraava artikkeliKorvat heilumaan