Digitaalista veivausta

Aprillipäivä on jäänyt taakse, joten pakko se on kai vain uskoa, että joku on kehittänyt käsin veivattavan digikameran.

The Sun and Cloud camera väittää olevansa maailman ensimmäinen kammella varattava digikamera. Veivaamisen lisäksi kameraan saadaan tarvittaessa virtaa myös siitä löytyvän aurinkopaneelin kautta. Myös lataus USB-pistokkeen kautta onnistuu, mikäli voimat ovat lopussa ja aurinko pilvessä. Kyseinen keksintö tulee tietysti Japanista, mikä ei sinällään juurikaan yllätä kirjoittajaa.

Laitteella voi nappailla tavallisia still-kuvia tai sitten videota. Äänikin tallentuu sisäänrakennetun mikrofonin avulla, joten kuvaajan ei tarvitse tyytyä mykkäfilmeihin. Videota voi napata kolmella eri kuvataajuudella, jotka ovat 30 FPS, 8 FPS tai 1 FPS. Kamera yltää 3 megapikselin tarkkuuteen, joka ei ole aivan valtavasti nykyaikana, mutta riittää varmasti tulkittavien kuvien ottamiseen. Laitteesta löytyy myös LED-lamppu tuottamaan valoa pimeäkuvaukseen.

Härvelistä löytyy lisäksi 15 erilaista suodatinta, joiden avulla voi ottaa taiteellisempiakin kuvia. Hintaa härpäkkeelle kertyy n. 160 euron verran. Värivaihtoehtoina löytyvät ikinuoret musta ja valkoinen.

Lähde