Google on kasvanut jo todella monipuoliseksi tiedonlähteeksi, sieltä löytyy kuvia, webbisivuja, karttoja ja vaikka mitä muuta. Nyt hakujätti tarjoaa toimintojaan yhdistettyinä elokuviin.

Android-tabletin omaavat elokuvien kuluttajat saavat, elokuvan tauottamalla, näkyviin erilaista faktaa kyseisestä filmistä. Amazon on luonut aiemmin vastaavan toiminnon, joka mahdollistaa esimerkiksi pyörivän pätkän näyttelijöiden listaamisen. Googlen tulokas kuitenkin osaa lisäksi hyödyntää kasvojentunnistusta, joten mikäli satut pausettamaan elokuvan näyttelijän naaman kohdalla, saattaa systeemi tunnistaa kyseisen naaman. Artikkelin kuvan perusteella tunnistus vaikuttaa melko vakuuttavalta. Liekö kyseessä mainosmiehien kikka vai kykeneekö systeemi todella tunnistamaan henkilöt noinkin tarkasti.

Jos näytöllä sattuu olemaan useampi henkilö kerralla, ilmestyy jokaisten kasvojen ympärille ympyrä Google+ -palvelun kaltaisesti. Käyttäjä voi sitten napauttaa haluamaansa henkilöä ja kuvitella päässään: ”I’m feeling lucky”. Henkilöntunnistuksen lisäksi palvelu tarkkailee leffan äänimaailmaa ja mahdollisesti tunnistaa taustalla soivan kappaleen katselijan iloksi. Tulokset järjestelmään tulevat Googlen Knowledge Graphin kautta.

Ikävä kyllä kyseinen järjestelmä toimii tällä hetkellä vain Yhdysvalloissa ja ainoastaan Android-järjestelmissä. Jälkimmäisestäkin on oltava versio 4.0 tai uudempi. Googlen mukaan palvelua pyritään laajentamaan niin eri järjestelmille kuin myös maihinkin.

Lähde

Edellinen artikkeliFlakeLAN 2013 paikanvaraus auki!
Seuraava artikkeliDigitaalista veivausta