Vaikka luulisi nähneensä jo kaikenlaisia tulevaisuuden vempeleitä, niin Googlen ideat jaksavat aina yllättää. Nyt kun ollaan päästy virtuaalilasien huumasta, esittelee yhtiö puhuvat kengät.

Nämä jalkineet kommentoivat omistajansa liikkumista sisäänrakennetun kaiuttimensa kautta. Näin ne voivat ilmaista tyytymättömyytensä paikalla seisomiseen ja iloisuutensa käyttäjän liikkuessa. Kengistä löytyy kiihtyvyysanturi, gyroskooppi ja Bluetooth-yhteyden mahdollistava tekniikka. Näin kengät voidaan yhdistää älypuhelimeen. Kävellessä tai paikallaan seisoskellessa sitten kuulee jonkin 250 esinauhoitetusta lausahduksesta. Aivan ystävällisellä äänellä nämä lauseet eivät lentele, sillä kenkien suunniteltiin puhuvan hieman sarkastisesti. Tämä siksi, että kapine jäisi paremmin kuluttajien mieleen.

Tällä hetkellä kyseiset jalkineet ovat kuitenkin ainoastaan prototyypit ja niiden valmistamisesta kuluttajien käyttöön ei ole mitään suunnitelmia. Tällaisenään idea on lähinnä testailla digitaalisten järjestelmien sulauttamista arkisiin esineisiin, etenkin näin hieman ennen Googlen lasien markkinoille tuomista.

Lähde

Edellinen artikkeliKeinotekoista tuntoa
Seuraava artikkeliBonusta verkko-ostoksista (Yhteistyössä ostohyvitys.fi -kanssa)