Ties kuinka moni on yrittänyt laskea kuuluisaa Niagaran putousta lukemattomilla eri välineillä. Brittiläinen Julian Sharpe on kehittänyt selviytymiskapsulin tsunameja, maanjäristyksiä, tornadoita ja muita luonnontuhoja vastaan. Todistaakseen väitteensä laitteen toimivuudesta, on mies päättänyt laskea kehittämällään härvelillä tämän kuuluisan putouksen alas.

Miehen kapseli on rakennettu alumiinistä ja sen pitäisi pitää kuusi ihmistä turvassa tuhoilta tuntien ajan. Pallomainen muoto estää kehittäjän mukaan laitteen ajautumisen muun luonnontuhojen irroittaman massan mukana. Kirjoittaja ihmettelee, liekö kuvassa näkyvä laite pienempi versio härvelistä vai miten ihmeessä tuonne mahtuu kuusi henkilöä samaan aikaan? Kuuden henkilön mallia on esitelty Japanissa.

Tempauksen avulla pyritään ilmeisesti lisäämään laitteen myyntiä. Selviytymiskapsulista tullaan myymään useita versioita, jotka kustantavat aina 750 eurosta lähes 4000 euroon asti. Ensimmäiset mallit kuulemma menevät jo pian tuotantoon.

Vaikka kyseinen pallura melko vahvalta näyttääkin, en ainakaan itse laskisi kyseistä putousta edes tälläisen härvelin sisällä. Saa nähdä miten keksijälle käy.

Lähde

Edellinen artikkeliMYO – Liikkeentunnistusta ilman kameroita
Seuraava artikkeliSika säkissä