Ties kuinka moni on yrittänyt laskea kuuluisaa Niagaran putousta lukemattomilla eri välineillä. Brittiläinen Julian Sharpe on kehittänyt selviytymiskapsulin tsunameja, maanjäristyksiä, tornadoita ja muita luonnontuhoja vastaan. Todistaakseen väitteensä laitteen toimivuudesta, on mies päättänyt laskea kehittämällään härvelillä tämän kuuluisan putouksen alas.

Miehen kapseli on rakennettu alumiinistä ja sen pitäisi pitää kuusi ihmistä turvassa tuhoilta tuntien ajan. Pallomainen muoto estää kehittäjän mukaan laitteen ajautumisen muun luonnontuhojen irroittaman massan mukana. Kirjoittaja ihmettelee, liekö kuvassa näkyvä laite pienempi versio härvelistä vai miten ihmeessä tuonne mahtuu kuusi henkilöä samaan aikaan? Kuuden henkilön mallia on esitelty Japanissa.

Tempauksen avulla pyritään ilmeisesti lisäämään laitteen myyntiä. Selviytymiskapsulista tullaan myymään useita versioita, jotka kustantavat aina 750 eurosta lähes 4000 euroon asti. Ensimmäiset mallit kuulemma menevät jo pian tuotantoon.

Vaikka kyseinen pallura melko vahvalta näyttääkin, en ainakaan itse laskisi kyseistä putousta edes tälläisen härvelin sisällä. Saa nähdä miten keksijälle käy.

Lähde

Edellinen artikkeliMYO – Liikkeentunnistusta ilman kameroita
Seuraava artikkeliSika säkissä

8 KOMMENTIT

 1. Ihan kiva mutta mitä toi auttaa rankkoihin mielenterveysongelmiin…? Kyllä se niin on että Leponex rulettaa!!!

 2. Jos valtava tsunami iskee niin taitaa tuo laitos seilata sen mukana ties minne hornaan.
  Ehkä kestää tornadot ja muut ehkä ei. Kestääkö jos puu kaatuu päälle, tai hautautuu muta vyöryn alle?
  Entäs hapen loppuminen yms.
  Paras suoja taitaa olla suomalaisittain rakennetut talot, nämähän on tehty yli kestäviksi muutenkin

 3. ”Pallomainen muoto estää kehittäjän mukaan laitteen ajautumisen muun luonnontuhojen irroittaman massan mukana”

  Ilmeisesti autonromut, talonkappaleet sun muut mitä nyt japanin tsunami vei merelle ovat pallomuotoa paljon paremin ajautuvia kapineita. Just. Kiva jos pallossa selviää vain huomatakseen kelluvansa keskellä valtamerta.

 4. Kait tuo pitää ankkuroida maahan kaiken varalta..ja tosiaan, suomalaisia taloja ei ole tehty homeen kestäviksi, paitsi ennen 1940 rakennetut talot…

 5. Tässä nyt on ilmeisesti idea että kun sataan tällaiseen pakenee ihmiset varmalta kuolemalta ja vaikka 80 kelluisi meressä myöhempää mahdollista pelastusta varten on ainakin ne 20 (x 6 ihmistä) jäänyt maalle, hengissä. En usko että kapistu jää ilman GPS -jäljennys mahdollisuutta. Mielummin näitä kyseisille alueille kun maanalaisia ”pommi”suojia.

Comments are closed.