Liikeohjausta on koitettu tavanomaistaa jo useampaan otteeseen. Silti perinteiset sormet yleensä toimivat parhaiten tai ainakin kaikkein luonnollisimmin tiedon syöttämiseen. Liiketunnistus toimii normaalisti kameran tai vastaavan välikappaleen kautta. MYO lupaa parantaa tuloksia toimimalla ilman tällaisia laitteita.

Kyseinen ohjainhärveli perustuu ranteeseen kiinnitettävään osaan, joka sitten tunnistaa lihasten sähköiset impulssit. Tämän lisäksi MYO toimii myös 6-akselisena liikkeentunnistimena. Härveli pystyy huomaamaan jopa yksittäisten sormien liikuttamisen. Tunnistuksen sanotaan kaiken lisäksi olevan, käytetyn tekniikan ansiosta, erittäin nopeaa. Sisältä löytyy ARM-prosessori ja Lithium-Ion -akku.

Laite tukee Windows sekä Mac -tietokoneita ja sen mukana tulee mahdollisuus toiminnallisuuden liittämiseen myös Adroid ja iOS -järjestelmiin. Nykyiseen tapaan tiedonsiirto hoituu Bluetooth 4.0 -teknologialla. Rannelaitteen kerrotaan olevan tyyppiä ”one-size-fits-all” eli sen pitäisi sopia lähes kaikkien käsiin. Esitilauksia voi laittaa menemään n.110 euron hintaan. Tuote luvataan toimittaa vuoden 2013 loppupuolella. Alla esittelyvideo.

[kml_flashembed movie=”http://youtube.googleapis.com/v/oWu9TFJjHaM” width=”480″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

 

Lähde

Edellinen artikkeliSänkylasit
Seuraava artikkeliSelviytymistä hulluuden rajoilla