3D-tulostimet tekevät pikkuhiljaa tuloaan kaiken kansan käyttöön. Nykyiset mallit vain tuppaavat vielä olemaan melko kalliita ja tulostuksen nopeudessa sekä tarkkuudessakin on toivomisen varaa. Kyseiset laitteet käyttävät yleensä raaka-aineenaan muovia. Tämä materiaali taas tulee usein narumaisessa muodossa kerältä, eikä ole yhtä halpaa kuin ns. romumuovi. Tekniikan opiskelija Tyler McNaney kehitti tavan muuttaa muuten roskiin päätyvä muovimateriaali tulostusmateriaaliksi.

Kyseisen herran kehittelemä Filabot pystyy murskaamaan, sulattamaan ja rullaamaan kierrätetyn muovin 3D-tulostimille kelpaavaksi lankakeräksi. Kyseisen kaltaisen laitteen avulla lähes kaiken muovin voi muuttaa käyttökelpoiseksi materiaaliksi. Tämä koskee myös esimerkiksi epäonnistuneita tulostuksia. Tämä kierrätysmahdollisuus varmasti poistaa epäröinnin siinä suhteessa, jos miettii viitsisikö kokeilla tulostaa jotain, jonka onnistumisesta ei ole aivan varma.

Tiedossa ei ole kuinka pitkään prosessi kestää ja kuinka paljon sillä saa talteen syötetystä muovista. Kuitenkin tällaisten laitteiden avulla ehkäpä tämän uuden tulostinsukupolven ”muste” ei ole niin hintavaa kuin nykyisten.

Lähde

Edellinen artikkeliDropTag huolehtii pakettien kunnosta
Seuraava artikkeliLäpinäkyvä puhelin

2 KOMMENTIT

  1. Alle 700 euron saa jo 3d tulostimia että eikait ne kalliita ole. Niiden tulostusmuovien hintaa sitten en tiedä…
    Taitaa olla kuitenkin niin että itse tulostimia saa kohta alle 30 euron ja ”musteet ” sitten maksavat sen 50 euroa per väri kuten tahtoo nykyään tulostimien kanssa olla..
    ostaa 29 euron mustesuihkun ja kun musteet loppu ostaa uuden ja heittää vanhan roskiin. Ekologista 🙂

  2. Mitä kotitulostimien laatuun tulee, http://formlabs.com/ tuon kautta saattaa alkaa ”vallankumous”.Hinta vielä aika korkea perus jantterille, mutta kuitenkin huomattavasti halvempi kuin samaan laatuun ja nopeuteen pystyvät ”ammattilaiskoneet”. Ja yllättäen 3D Systems (käsittääkseni markkinajohtaja tällä alalla?) pisti jo oikeushaasteen menemään kun alkoivat pelkäämään tulojen menetyksen puolesta. Mutta ilmeisesti sillä haasteella ei ollut siipiä, koska laiteiden myyntiin tulo on edennyt aikataulussaan.

Kommenttien lisääminen on estetty.