3D kierrätystä

3D-tulostimet tekevät pikkuhiljaa tuloaan kaiken kansan käyttöön. Nykyiset mallit vain tuppaavat vielä olemaan melko kalliita ja tulostuksen nopeudessa sekä tarkkuudessakin on toivomisen varaa. Kyseiset laitteet käyttävät yleensä raaka-aineenaan muovia. Tämä materiaali taas tulee usein narumaisessa muodossa kerältä, eikä ole yhtä halpaa kuin ns. romumuovi. Tekniikan opiskelija Tyler McNaney kehitti tavan muuttaa muuten roskiin päätyvä muovimateriaali tulostusmateriaaliksi.

Kyseisen herran kehittelemä Filabot pystyy murskaamaan, sulattamaan ja rullaamaan kierrätetyn muovin 3D-tulostimille kelpaavaksi lankakeräksi. Kyseisen kaltaisen laitteen avulla lähes kaiken muovin voi muuttaa käyttökelpoiseksi materiaaliksi. Tämä koskee myös esimerkiksi epäonnistuneita tulostuksia. Tämä kierrätysmahdollisuus varmasti poistaa epäröinnin siinä suhteessa, jos miettii viitsisikö kokeilla tulostaa jotain, jonka onnistumisesta ei ole aivan varma.

Tiedossa ei ole kuinka pitkään prosessi kestää ja kuinka paljon sillä saa talteen syötetystä muovista. Kuitenkin tällaisten laitteiden avulla ehkäpä tämän uuden tulostinsukupolven ”muste” ei ole niin hintavaa kuin nykyisten.

Lähde