Pienellä printatut asiat ovat yleensä niitä tärkeimpiä. Nykyisin esimerkiksi elintarvikkeisiinkin lisätään niin monia ainesosia, että pieniin pakkauksiin ahdettu tuoteseloste on sieltä fonttikoon pienimmästä päästä. Jos ei halua tihrustella mikroskooppista tekstiä, tulee apuun suurennuslasi. Kyseisen linssilaitten korvaaja sensijaan tulee tässä.

Handheld LCD Magnifier on laite, joka nimensä mukaisesti suurentaa kohteensa LCD-näytölle. Teksti tai kuvat näkyvät laitteen läpi minimissään 1.9 ja maksimissaan 13.6 kertaisina. Härveli on valmistajan mukaan kaiken lisäksi kevyt ja helppokäyttöinen. Suurennuslaitteesta löytyy ainoastaa kolme nappia ja 3.5 tuuman TFT-näyttö. Kuvaa voidaan näyttää mustavalkoisena, värillisenä tai käänteisenä ja se voidaan tarvittaessa jäädyttää paikalleen.

Suurentelua voi yhdellä latauksella harrastaa 2.5 tuntia. Aivan mikään halvin suurennuskeino ei kuitenkaan ole kyseessä, sillä kyseinen härpäke kustantaa n.250 euroa. Jos hinta olisi hiemankin halvempi, olisi tässä oiva apuväline etenkin heikomman näkökyvyn omaaville.

Lähde

Edellinen artikkeliDoodler – 3D piirtämistä
Seuraava artikkeliNissan Shitty Weather – voita käyttöösi Nissan Juke! (yhteistyössä Nissanin kanssa)

3 KOMMENTIT

  1. Kohta joku tekee sovelluksen älypuhelimelle joka tekee saman. Ja maksullinen versio sitten vielä kääntää tekstiä valitulle kielelle. Hetkinen, eikös semmoinen jo ole tehty? Tosin jos tarvii suurennuslasia purkkien tiirailuun, tuskin on älypuhelinten näyttöjen tihrustelun ylin ystävä.

    250€ sähköisestä suurennuslasista on kyllä hiukan suolainen hinta. kun perinteisen saa kymmenesosan hinnalla ja se toimii lataamatta vuosia, ja taas vuosia.

  2. Suolanen on hinta juu. Toisaalta kuka viitsii lukea lääkepurkkien selostuksia tai elintarvikkeiden pienellä präntättyä? En minä ainakaan.
    Se on kuitenkin taatusti vaarallista kaikki mitä suuhus tänäpäivänä pistät.

  3. KeepLoop on kännykkään laitettava lisälaite joka muuttaa kännykän mikroskoopiksi. Vieläpä suomalainen innovaatio

Comments are closed.