3D-tulostimista oli jo puhetta hieman aiemmin. Miltä kuulostaisi kynä, jolla voi piirtää kolmiulotteista tavaraa? Kickstartterissa tavoitteensa roimasti yli kymmenenkertaisesti saavuttanut 3Doodler mahdollistaa eräänlaisen 3D-piirtämisen.

Laite itsessään on kuin 3D-tulostimen muovimassaa pursuttava osa. Ainoa ero on, että tässä härvelissä tulostuspäätä liikutellaan itse, ikäänkuin ilmaan piirtäen. 3Doodler käyttää myös täysin samaa materiaalia normaaleiden 3D-tulostimien kanssa. Pikaiseltaan tästä kynästä tulee mieleen kuumaliimapistooli, jossa liima on korvattu muovimateriaalilla. Laitteen käyttö vaatii tietysti varmasti harjoittelua, mutta taidon oppiessaan sillä voi tuottaa melko vakuuttavan näköisiä tuotoksia.

Tarkkuus tietysti jää tietokoneohjatusta tulostamisesta ja monimutkaisten rakennelmien piirtäminen on hankalahkoa. Laitteen kylkiäisiksi kaavaillaan eräänlaisia sapluunoita, joiden avulla aloittelevakin 3D-piirtäjä pystyy luomaan monipuolisia rakennelmia, kuten vaikkapa Eiffel-tornin. 3Doodler toimii 110 tai 240 voltin jännitteellä ja painaa n. 200 grammaa. 30 cm tulostusmateriaalia riittää noin 3 metriin ”3D-mustetta”. Muita laitteen käyttötapoja taideteosten luomisen lisäksi on tietty useita, joista tärkeimpänä voi pitää eri laitteiden muoviosien korjaamista.

Tällä hetkellä halvimmillaan Kickstartterista saa kynänsä matkaan n.60 euron hintaan. Mukaan saa laitteen lisäksi kaksi pussia eriväristä tulostusmateriaalia sekä maininnan tuestaan.

Lähde

Edellinen artikkeliUltra-Ever Dry hylkii lähes mitä tahansa
Seuraava artikkeliModerni suurennus”lasi”