Jos eilen oli mahdollisuus ladata kännykkänsä ruumiinlämmöllä, lyö saksalainen opiskelija tänään toisen vaihteen silmään. Kyseinen miekkonen, nimeltään Dennis Siegel, on nimittäin rakentanut laitteen, jolla voi ladata AA-paristoja ympäröivän säteilyn avulla.

Kyseinen härveli pystyy keräämään sähköä lähes mistä tahansa. Ilmaista virtaa saadaan muun muassa voimalinjojen, kahviautomaattien ja jääkaappien läheisyydestä. Teknologian selitetään toimivan osakseen samalla tavalla, kuin osasta nykyisiä älypuhelimia löytyvä mahdollisuus langattomaan lataukseen. Idea perustuu pääasiassa kaikkien sähköisten laitteiden lähettämän elektromagneettisen säteilyn muuttamiseen käämien avulla sähkövirraksi.

Hilavitkuttimesta on tuotettu kaksi versiota. Toinen toimii alhaisilla, 50/60Hz taajuuksilla ja toinen mega- ja gigahertsien alueella. Kumpaakin kappaletta voidaan käyttää erilaisten laitteiden lähettämän säteilyn hyödyntämiseen. Aivan täydellinen tämäkään laite ei silti ole. Lataustehokkuuteen vaikuttaa säteilyn kantoalue ja suuntaus sekä se kuinka hyvin sähkövirtaa tuottavan laitteen käämi on asetettu oikealle taajuudelle.

Näistä tekijöistä riippuen, härveli pystyy lataamaan vahvassa sähkömagneettisessa kentässä yhden AA-pariston päivässä. Aivan järkyttävän tehokas laite ei siis ole kyseessä, mutta ideana erittäin kiinnostava. Ehkäpä tulevaisuudessa on mahdollista saada sähköä kaikkiin niihin muihin härpäkkeihinsä uusilla keinoilla.

Lähde

Edellinen artikkeliLatinkia lämmöllä
Seuraava artikkeliArcadea ja alkoholia