Lemmikit ovat mukava lisä kotitalouksiin. Valitettavasti kaikki eläinten ystävät eivät voi erilaisten allergioiden takia sellaista omakseen ottaa. Toisaalta taas esimerkiksi lemmikkipingviinin hankkiminen ja hoitaminen voi olla sekä laissa kiellettyä että hankalaa. Jarpet vastaa kumpaankin edellä kuvattuun ongelmatilaan nykyteknologian avulla.

Vaikka robottilemmikit eivät vielä ole oikeiden tasolla, pystytään nykyisin luomaan melko aidon oloisia hologrammeja. Tämä, red dot award -kilpailun parhaan konseptin palkinnon napannut idea, hyödyntää 3D-projektoria ja läpinäkyvää purnukkaa. Laitteen voi kytkeä USB-kaapelilla tietokoneeseensa kiinni ja ladata näin haluamansa lemmikin datan. Interaktiivisilla eläimillä on muutama evoluutiovaihe, joiden edistymistä voi aikansa kuluksi seurata. Tämän lisäksi ne reagoivat esimerkiksi purkin kosketuksiin.

Tuotteen taustalle suunnitellaan rakennettavaksi online-kauppa, josta käyttäjät voivat sitten ostaa haluamansa lemmikin. Mahdollisesti tällaisten laitteiden yleistyessä myös piratismi astuu kuvioihin. Siinä tapauksessa pitänee vain todeta, että ”You wouldn’t download a squirrel.” Hintatasosta tai siitä nähdäänkö tätä ylipäätänsä koskaan toteutettuna, ei ole konseptivaiheessa mitään tietoa.

Lähde

Edellinen artikkeliSormella sisään!
Seuraava artikkeliValoa liikuntasaleihin

2 KOMMENTIT

  1. Red Dotin sivulla kannattaa käydä, siellä on paljon mielikuvituksellisia hilavitkuttimia.

    http://www.red-dot.sg/en/online-exhibition/concept/?code=618&y=2012&c=20&a=0

    Menestys tuosta tulee jos annetaan ostajalle mahdollisuus itse tehdä oma virtuaalilemmikkinsä. Ja mahdollisesti jakaa oman lemmikkinsä koodi netissä. Jos lähdetään siitä että mukaan tulee yksi lemmikki ja vain ostamalla saat toisen, valmiista valikoimasta, DRM-suojattuna. Ilman jälleenmyynti oikeutta, niin kapeaksi jää ostajakunta. Laitteen hankintahinta kun ei varmaan ainakaan markkinoille tulohetkellä varmaan masatuote kategoriaan pääse.

    Voisin kyllä kuvitella että japanilainen anime harrastaja saattaisi ostaa laiteeen hinnasta riippumatta jos ”lemmikkinä” olisi sensuroimaton K18 luokiteltu tekoäly.
    (piraattina niitä tietysti saisi myös, mutta ei kannattaisi imuroida kun julkisesti jaossa olevista saattasi tarttua ties mitä kybervitsauksia omalle koneelle)

  2. Nälkää nähdään ja maailma ”kehittyy”. Tokihan virtuaalista ruokaa vois nälkäsille jakaa tällasilla sovelluksilla, silmänruokaa

Kommenttien lisääminen on estetty.